top of page

Wat begon als hobby is uitgebloeid tot een passie! 

Yong Lei - kort gezegd Leilei - is 24 jaar oud en een fulltime studente Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast mijn studie vind ik het leuk om te fotograferen, boeken te lezen, series en films te kijken.

Honden heb ik altijd al leuk gevonden en maakt dan met liefde foto's van deze dieren. Naast hondenfotografie vind ik het leuk om andere fotografie genres te leren kennen en te proberen. 

Mijn liefde voor honden en passie voor fotografie hebben ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan focussen en specialiseren in het fotograferen van honden.

LEI_4015-mijzelf.jpg

Fotograaf & hondenliefhebber

Gemaakt door Lola Volkers

MIJN VERHAAL DOOR
DE JAREN HEEN

2012

Eerste camera

Ik schafte mijn eerste camera, een tweedehandse spiegelreflex Canon EOS 400D, aan van mijn verjaardagscentjes bij Cameraland.

2015

Camerabreak

Mijn voormalige opleiding zorgde ervoor dat fotografie minder leuk werd voor mij. Ik deed mijn best voor alle fotografie opdrachten en de beoordeling was 'ik vind het niet mooi' of 'het is niet mijn smaak'.
De passie werd minder en mijn camera gebruikte ik alleen nog voor schoolopdrachten.

2020

Opnieuw verliefd

In 2020 ben ik opnieuw verliefd geworden op fotograferen! COVID-19 zorgde ervoor dat mijn camera weer clicks ging maken.

In deze periode ben ik mij gaan focussen en specialiseren in het fotograferen van honden.

 

Het overlijden van mijn eigen hond heeft mij een wake up call gegeven en ik weet weer waarom foto's zo belangrijk zijn. Een waardevolle herinnering is tastbaar geworden. 

2021

Lei's raw

Het jaar waarin ik heb besloten om Lei's raw officieel te lanceren! Waarom Lei's raw en niet een naam waar het woord 'fotografie' in terug komt? RAW is een bestandstype dat letterlijk de ruwe data opslaat. Het is te vergelijken met het vroegere negatief.

Ik fotografeer altijd in dit bestandstype en ik vind het leuk om dit terug te laten komen in mijn naam.

 

Sinds september mag ik mij officieel ambassadeur van DIGIFOTO Pro noemen!

thumbnail_DFPRO AMB - Yong Lei van Barlingen.png

2023

Kleine aanpassing

Sinds het einde van dit jaar heb ik besloten om het genre automotive erbij te betrekken!

Canon connected

Voor een grotendeels zijn de foto's in mijn portfolio gemaakt met de Canon EOS 1DX. Sinds mei 2023 zijn de foto's voornamelijk gemaakt met de Canon R6 Mark II.

In combinatie met een van de volgende lenzen

- Sigma 105mm F/1.4 DG HSM Art

- Canon 50mm F/1.8 STM

Canon 70 - 200mm F/4 USM.

DIVERSE AWARDS & MERITS

Ik ben van mening dat ik nooit ben uitgeleerd! Ik kijk dan ook regelmatig naar het werk van andere fotografen en laat mij graag inspireren. Ik probeer mijzelf op alle vlakken te verbeteren en te ontwikkelen en doet dit dan ook met veel plezier.

Bekijk mijn prestaties.

bottom of page