top of page
DSC_2926.jpg

Mijn naam is Yong Lei (25), maar je mag mij Leilei noemen. Ooit een voltijdstudente Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam, ben ik nu werkzaam in de zorg bij twee verschillende zorgorganisaties. Als ik niet met mijn neus in de boeken zit, kun je mij vinden met een camera in mijn hand. Deze hobby is jaren geleden ontstaan en mijn eigen hond heeft hier een grote rol in gespeeld.

 

Fotograferen is voor mij een manier om momenten vast te leggen en verhalen te vertellen. Hoewel ik van alle soorten fotografie geniet, is mijn hart vooral gestolen door de charmante en trouwe viervoeters. Er is iets magisch aan het vastleggen van hun unieke persoonlijkheden en speelse momenten door mijn lens.
 

Toen ik mijn enthousiasme voor fotografie begon te combineren met mijn liefde honden, ontstond er iets magisch: hondenfotografie is uitgebloeid tot mijn passie. Nadat mijn hond overleed, besefte ik hoe waardevol foto's zijn voor het vastleggen van kostbare herinneringen. Je kan mij zowel in een natuurlijke- als stedelijke omgeving vinden, waar ik geniet van mooie wandelingen en het maken van prachtige foto's. Het fotograferen van iemands trouwe viervoeter geeft me het beste gevoel dat er is!

Fotograaf & hondenliefhebber

MIJN VERHAAL DOOR
DE JAREN HEEN

2012

Eerste camera

Ik schafte mijn eerste camera, een tweedehandse spiegelreflex Canon EOS 400D, aan van mijn verjaardagscentjes bij Cameraland.

2015

Camerabreak

Mijn voormalige opleiding zorgde ervoor dat fotografie minder leuk werd voor mij. Ik deed mijn best voor alle fotografie opdrachten en de beoordeling was 'ik vind het niet mooi' of 'het is niet mijn smaak'.
De passie werd minder en mijn camera gebruikte ik alleen nog voor schoolopdrachten.

2020

Opnieuw verliefd

In 2020 ben ik opnieuw verliefd geworden op fotograferen! COVID-19 zorgde ervoor dat mijn camera weer clicks ging maken.

In deze periode ben ik mij gaan focussen en specialiseren in het fotograferen van honden.

 

Het overlijden van mijn eigen hond heeft mij een wake up call gegeven en ik weet weer waarom foto's zo belangrijk zijn. Een waardevolle herinnering is tastbaar geworden. 

2021

Lei's raw

Het jaar waarin ik heb besloten om Lei's raw officieel te lanceren! Waarom Lei's raw en niet een naam waar het woord 'fotografie' in terug komt? RAW is een bestandstype dat letterlijk de ruwe data opslaat. Het is te vergelijken met het vroegere negatief.

Ik fotografeer altijd in dit bestandstype en ik vind het leuk om dit terug te laten komen in mijn naam.

 

Sinds september mag ik mij officieel ambassadeur van DIGIFOTO Pro noemen!

thumbnail_DFPRO AMB - Yong Lei van Barlingen.png

2023

Kleine aanpassing

Sinds het einde van dit jaar is mijn passie voor het fotograferen van motoren zich verder gaan ontwikkelen!

Canon connected

Voor een grotendeels zijn de foto's in mijn portfolio gemaakt met de Canon EOS 1DX. Sinds mei 2023 zijn de foto's voornamelijk gemaakt met de Canon R6 Mark II.

In combinatie met een van de volgende lenzen

- Sigma 105mm F/1.4 DG HSM Art

- Canon 50mm F/1.8 STM

Canon 70 - 200mm F/4 USM.

DIVERSE AWARDS & MERITS

Ik ben van mening dat ik nooit ben uitgeleerd! Ik kijk dan ook regelmatig naar het werk van andere fotografen en laat mij graag inspireren. Ik probeer mijzelf op alle vlakken te verbeteren en te ontwikkelen en doet dit dan ook met veel plezier.

Bekijk mijn prestaties.

bottom of page